Валежите по преминаващия от запад на изток студен фронт постепенно ще

...
Валежите по преминаващия от запад на изток студен фронт постепенно ще
Коментари Харесай

Валежите спират, но температурите падат

Валежите по преминаващия от запад на изток студен фронт последователно ще понижават и ще стопират. В събота към момента ще има условия за валежи в някои централни и източни региони, до момента в който в Западна България облачността ще се раздира. Вятърът ще е леден и ще задържи температурите в най-топлата част на денонощието сред 17 и 22 градуса. Сравнително по-топло ще е в източните региони на страната.

В планините и през двата почивни дни ще е студено с температури в събота следобяд сред 5 и 13 градуса. На места, в по-ниските масиви, ще превалява дъжд, по най-високите места над 2 000 метра ще прехвърча сняг.Захлаждането продължава и в неделя. Валежи в последния ден на седмицата са вероятни на изолирани места в планинските масиви южно от Стара планина. В регионите без вятър сутринта може да е мъгливо. Температурите в ранните часове на доста места ще са под 10 градуса, а денем докъм 15.

През новата седмица времето заран и вечер ще е студено. В понеделник и вторник сутринта температурите в ранните часове, най-много в Западна България, ще се движат в диапазона от 0 до 5 градуса с причина за есенни слани. Следобедите градусите няма да надвишават 15 градуса. През втората половина на идната седмица времето ще поеме курс към леко стопляне с кулминационна точка през почивните дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР